Wat krijg je als je een klassieker als cheesecake combineert met de sprankelende zomercocktail Aperol Spritz? Juist: een frisse, feestelijke én onweerstaanbare Aperol Spritz cheesecake. Deze taart is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakexplosie die perfect past bij zonnige dagen, borrels of feestjes.
Met een krokante koekjesbodem, een romige vulling met een vleugje sinaasappel en een glanzende Aperol Spritz topping steel je gegarandeerd de show.
Ingrediënten
Voor de bodem
180 g digestive koekjes
50 g roomboter
Voor de vulling
400 g roomkaas
350 g Griekse yoghurt (10% vet)
150 ml slagroom
100 g poedersuiker
½ sinaasappel (sap en rasp)
5 gelatineblaadjes
Voor de topping
160 ml Aperol
180 ml alcoholvrije prosecco
5 gelatineblaadjes
Bereidingswijze
De bodem
Vet de bodem van een springvorm licht in en bekleed met bakpapier.
Smelt de roomboter in een pannetje. Maal de koekjes fijn met een foodprocessor of in een zak met een deegroller.
Meng de kruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
De vulling
Laat de Griekse yoghurt uitlekken in een met een theedoek beklede zeef zodat het overtollige vocht weg kan.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de slagroom bijna stijf in een keukenmachine. Voeg de roomkaas toe en meng kort.
Voeg daarna de uitgelekte yoghurt, poedersuiker en sinaasappelrasp toe en meng goed door.
Verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een steelpan. Knijp de gelatine uit en los deze één voor één op in het warme sap.
Voeg dit mengsel toe aan de roomkaasvulling en klop kort door.
Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
De topping
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de Aperol en prosecco zachtjes in een steelpan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en los goed op met een garde.
Giet in een maatbeker en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.
Schenk vervolgens voorzichtig over de cheesecake. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Genietmoment
En daar is ‘ie dan: een cheesecake die niet alleen heerlijk romig is, maar ook een vleugje van je favoriete zomerdrankje bevat. Deze Aperol Spritz cheesecake is gegarandeerd een eyecatcher én conversation starter.
👉 Voor een stap-voor-stap indruk kun je ook onze video bekijken!